Skip to content

Energy-as-a-Service – energilösningar på ett smidigare sätt

Att bygga en helt ny energilösning är ett minst sagt stort och krävande projekt. För att resultatet ska bli som du har tänkt dig krävs det rejält med kompetens i projektens alla steg, något de flesta organisationer inte har till en början. För att komma runt det här problemet erbjuder vi på Driva nu Energy-as-a-Service, det vill säga energilösningar du abonnerar på. Istället för att själv ta fullt ansvar för att allt ska fungerar betalar du endast en fast månadsavgift och så tar vi hand om hela projektet, inklusive den löpande driften. Smidigare blir det inte!

Fenomenet as-a-Service har blivit mer och mer populärt de senaste åren. Tydligast har det märkts på marknaden för film, tv-serier och musik där abonnemangsbaserade lösningar nästan helt tagit över. Modellen går helt enkelt ut på att du istället för att köpa en produkt eller tjänst, så betalar du en förutbestämd månadsavgift och erhåller hela produkten eller tjänsten tills den dagen du inte vill betala längre. Visst är det kanske lite mer komplext när det kommer till energilösningar, men principen är den samma oavsett om det rör sig om musikstreaming eller solpaneler.

Låt någon annan ansvara för projektet

En omställning till en ny energilösning är något som kräver väldigt mycket tid, kompetens och resurser. För att du ska få det resultat du vill ha krävs det att du har full koll på vad som måste göras i varje enskilt steg i processen. Du måste också ha medlen för att göra en stor initial investering. Det är sällen allt det här redan finns i organisation, vilket gör att du antagligen behöver ta in hjälp utifrån, något som ytterligare påverkar prislappen på projektet. 
Fördelarna med att abonnera på din energilösning istället för att köpa och äga den själv är många. Framförallt slipper du själv ta hand om allt och vara den som är ansvarig för att det fungerar som det ska. Med Energy-as-a-Service från oss på Driva så betalar du bara en fast månadsavgift och så sköter vi resten. Vi gör allt från planering, projektering och inköp till installation och löpande drift och underhåll. När vi som leverantör tar fullt ansvar för att allt fungerar och att du får den leverans du förväntar dig kan du istället fokusera fullt ut på din kärnverksamhet.

Vill du veta mer om hur du kan göra en grön omställning utan krångel? 

Ladda ner vår guide